Reefroom Akvarijum Studio

Projektovanje akvarijuma

Jedni smo od retkih koji pomeraju granice sa otvorenim Rimless akvarijumima u kombinaciji sa Optiwhite-starphire staklom.

Studio ReefrooM Vam pored izrade klasičnih akvarijuma koji su nam svima dobro poznati, nudi i izradu vrhunskih akvarijuma u kombinaciji sa raznim akvarijumskim sistemima bilo da je u pitanju obična akvaristika ili morska akvaristika.

Projektovanje akvarijuma je najbitnija stvar na početku izrade a pogotovo ako se odlučimo za neki akvarijumski sistem. Akvarijum Studio ReefrooM razvija celokupne projekate izrade i busenja akvarijuma, akvarijumskih sistema, filtracije, cevovoda, uklapanje akvarijuma u postojeći enterijer, akvarijumskih stolova, polica, kabineta, filtracije, rasvete itd...

Rimless akvarijum

Najmoderniji akvarijum danas u svetu. Rimless se odnosi na minimalistički izgled i na samu izradu. To je ustvari akvarijum koji nema ojačanja, odnosno (engleski) bez-ojačanja Rim-less. Rimless akvarijum obično krase viseće rasvete i pogled na vodu iz pete perspektive sto donosi posebnu draž posmatraču ali njegova najveća prednost nad ostalim akvarijumima jeste pristupačnost pri radu.

Opti-White staklo

Ili komercijano Starphire je trenutno najveći hit u svetskoj akvarijumskoj industriji. Razlika izmedju običnog stakla i OptiWhite stakla jeste u samoj boji odnosno prozirnosti. OptiWhite staklo se izradjuje u posebnoj tehnici tako da u sebi sadrži jako mali procenat gvoždja pa je samim tim i njegova boja totalno neprimetna.

Dok je klasicno staklo zelene boje, OptiWhite je prozirno bele ili plave boje. Najveca prednost OptiWhite stakla jeste u posmatranju živog sveta u akvarijumu i prikazivnja realnih i stvarnih boja bez zelenih nijansi.